That’s right, we left the last day of Benvenuto Brunello to properly taste Rosso di Montalcino, a wine that might come out as a considerable alternative to Brunello, allowing the customer a nice experience on a budget
Vintage 2016 seemed very convincing, with its freshness, juice, spices, floral and fruity notes on the spotlight. As for vintage 2015, we uphold what we wrote last year: a greater extraction of juice that might not always go together with freshness and easy drinkability.
Below, as usual, it is possible to find our best tastings, sorted by vintage and personal preferences:
Giornalista enogastronomico, una laurea cum laude in Economia e Commercio all'Università La Sapienza di Roma, giudice in diversi concorsi internazionali, docente F.I.S.A.R.. Ha una storia che comprende collaborazioni con Guide di settore. Per citare solo le ultime : Slow Wine (Responsabile per la Sardegna edizioni 2015 e 2016), I Vini de L'Espresso (vice-curatore e coordinatore nazionale edizioni 2017 e 2018), I Ristoranti d'Italia de L'Espresso (edizioni dalla 2010 alla 2018). Collabora con le testate: www.lucianopignataro.it , www.repubblica.it/sapori. Ha scritto alcuni articoli sul quotidiano "Il Mattino" e su www.slowine.it. Ha una passione sfrenata per quel piccolo continente che prende il nome di "Sardegna", per le sue terre e per la sua gente.
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