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Benvenuto Brunello 2018: a very convincing 2016 Rosso di Montalcino

That’s right, we left the last day of Benvenuto Brunello to properly taste Rosso di Montalcino, a wine that might come out as a considerable alternative to Brunello, allowing the customer a nice experience on a budget

Vintage 2016 seemed very convincing, with its freshness, juice, spices, floral and fruity notes on the spotlight. As for vintage 2015, we uphold what we wrote last year: a greater extraction of juice that might not always go together with freshness and easy drinkability.

Below, as usual, it is possible to find our best tastings, sorted by vintage and personal preferences:

Rosso di Montalcino 2016

Baccinetti – Rosso di Montalcino 2016

Argiano – Rosso di Montalcino 2016

Corte dei Venti – Rosso di Montalcino 2016

Donatella Cinelli Colombini – Rosso di Montalcino – 2016

Col d’Orcia – Rosso di Montalcino 2016

Belpoggio – Rosso di Montalcino 2016

Uccelliera – Rosso di Montalcino 2016

Lisini – Rosso di Montalcino 2016

Capanne Ricci – Rosso di Montalcino 2016

Pinino – Rosso di Montalcino 2016

Poggio Antico – Rosso di Montalcino 2016

Le Chiuse – Rosso di Montalcino 2016

Fattoi – Rosso di Montalcino 2016

Collemattoni – Rosso di Montalcino 2016

Ferrero – Rosso di Montalcino 2016

Banfi – Rosso di Montalcino Poggio alle Mura 2016

Agostina Pieri – Rosso di Montalcino 2016

Tornesi – Rosso di Montalcino 2016

Terre Nere – Campigli Vallone – Rosso di Montalcino 2016

Albatreti – Rosso di Montalcino 2016

Cortonesi – Rosso di Montalcino 2016

Camigliano – Rosso di Montalcino 2016

Tenuta di Sesta – Rosso di Montalcino 2016

Sesti – Rosso di Montalcino 2016

Capanna – Rosso di Montalcino 2016

 

Rosso di Montalcino 2015

Le Ragnaie – Rosso di Montalcino 2015

Caparzo – Rosso di Montalcino 2015

Cupano – Rosso di Montalcino 2015

Armilla – Rosso di Montalcino 2015

Fanti – Rosso di Montalcino 2015

Beatesca – Rosso di Montalcino 2015

Tenuta Buon Tempo – Rosso di Montalcino 2015

Renieri – Rosso di Montalcino 2015

Fattoria del Pino – Rosso di Montalcino Il Pino 2015

Il Marroneto – Rosso di Montalcino 2015

Sesta di Sopra –  Rosso di Montalcino 2015

Bottega  – Rosso di Montalcino 2015

Piombaia – Rosso di Montalcino 2015

Querce Bettina – Rosso di Montalcino 2015

San Giacomo – Rosso di Montalcino 2015

translation by Claudia Valentini

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Scritto da

Giornalista enogastronomico, una laurea cum laude in Economia e Commercio all'Università La Sapienza di Roma, giudice in diversi concorsi internazionali, docente F.I.S.A.R.. Ha una storia che comprende collaborazioni con Guide di settore. Per citare solo le ultime : Slow Wine (Responsabile per la Sardegna edizioni 2015 e 2016), I Vini de L'Espresso (vice-curatore e coordinatore nazionale edizioni 2017 e 2018), I Ristoranti d'Italia de L'Espresso (edizioni dalla 2010 alla 2018). Collabora con le testate: www.lucianopignataro.it , www.repubblica.it/sapori. Ha scritto alcuni articoli sul quotidiano "Il Mattino" e su www.slowine.it. Ha una passione sfrenata per quel piccolo continente che prende il nome di "Sardegna", per le sue terre e per la sua gente.

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